Klein Vaarbewijs 2

Cursus Klein Vaarbewijs 2

1 Zaterdag voor € 149,-

Klein Vaarbewijs 2 is een aanvulling op Klein Vaarbewijs 1, samen vormen ze het Klein Vaarbewijs ll.
Voor Klein Vaarbewijs 2 moet u zeer nauwkeurig getijden – en navigatieberekeningen kunnen maken en veel weten over de GPS.

Met de getuigschriften van zowel KVB 1 als 2 kunt u uw Klein Vaarbewijs ll aanvragen en mag u ook op de grote wateren varen met motorboten die harder kunnen dan 20 km per uur of enig ander schip langer dan 15 meter. Kandidaten die wel slagen voor hun Vaarbewijs 2 maar niet voor Vaarbewijs 1 krijgen een getuigschrift. Dat getuigschrift is pas na het behalen van het Vaarbewijs 1 in te wisselen voor een KVB ll.

Studiemateriaal

Het theorieboek vaarbewijs 1 & 2 is bij ons te koop voor € 25,-

Tevens heeft u voor deze cursus een kaartpasser en Bretonse plotter nodig. Ook deze zijn te bestellen bij inschrijving voor de cursus voor € 40,-

Examen

  • In de cursusprijs is het examen niet inbegrepen.
  • Het plannen van het examen dient u zelf te doen. Dit kan via www.cbr.nl

Ons advies is om het examen z.s.m. na afloop van de cursus in te plannen.

Het examen bestaat uit 23 multiple choice vragen en 2 open vragen. De 25 vragen leveren in totaal 50 waarderingspunten op. U bent geslaagd bij 35 punten of meer. U heeft een half uur de tijd om het examen af te leggen. Op het examen ontvangt u een examenkaart. Op de examenkaart moet u onder andere koersen, peilingen en stromingen kunnen uitzetten en berekenen.

Slagingspercentage

Het landelijke slagingspercentage is ongeveer 50%. Na het volgen van een cursus ligt het slagingspercentage rond de 90%. Belangrijk is dat u de cursus niet ziet als vervanging van zelfstudie. Naast het volgen van de cursus dient u rekening te houden met circa 3 uur zelfstudie per week en een dag voorbereiding voor het examen.

Geplande cursusdata 2024

 

  • Zaterdag 6 april 2024 van 9.00 – 16.00